Press "Enter" to skip to content

Extraljus löser problemet som kommunerna inte klarar

Personligen tycker jag det är konstigt att infrastrukturen i Sverige är underlägsen andra länder inom EU. Vägarna i storstäderna blir allt sämre och även tågtrafiken byggs ut i för långsamt tempo med undermålig utrustning som resulterar i ständiga förseningar. Trots Sveriges goda ekonomi så går inte alltid pengarna till att förbättra landets infrastruktur vilket har visat sig allt tydligare på senare år. Belysningen intill vägarna i både mindre och större städer är under all kritik, trots kraftansträngningar från Sveriges kommuner så ligger vi fortfarande långt efter våra grannländer. Inte konstigt att svensken väljer att investera i extraljus som de monterar i fronten på sina bilar för att själv lösa problemet med dåligt belysta vägar. Extraljus är ett bra alternativ som höjer körsäkerheten och är både billigt och enkelt att själv montera.

 

Led ramper ökar säkerheten på mörka skogsvägar

Många bilar är utrustade med väldigt svaga lampor. Volkswagen Golf och Subaru är två typiska exempel på bilmodeller som inte direkt kan stoltsera med kraftfull bilbelysning. Att välja led ramper som enkelt monteras vid nummerplåtskylten är ett bra sätt att på eget bevåg öka körsäkerheten vid framförallt mörka skogspartier där vägarna inte alls är belysta. Det är mer vanligt att man använder led ramper i norra delarna av Sverige som Norrbotten och Västerbotten än i de södra delarna av landet.

 

Rekommendationer vid val av ljusbild

Det finns olika ljusbilder att välja bland när vi talas om extraljus och led ramper. Hos Ljusgiganten.se kan du hitta ett väldigt brett sortiment av olika modeller som ger både en lång och bred ljusbild på en och samma gång. Denna ljusbild kallas Kombo eller Combo och ger en kombinerad ljusbild mellan Flood (bred ljusbild) och Spot (lång ljusbild). Man vill helst uppnå båda delarna för att kunna belysa väggrenen intill själva vägen där rådjur och annat vilt kan befinna sig. Man vill också lysa upp området framför fordonet för att tidigt upptäcka eventuella faror som kan befinna sig mitt på vägen. Det finns många varumärken att välja bland som exempelvis Oledone som är ett prisvärt alternativ till kända märken som Hella och Vision X.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *